پرستار فیلیپینی در ایران2021-11-05
مهاجرت پرستاران ایرانی سال آینده احتمالا ۲برابر میشود، دلایل کدامند و مقاصد اصلی کدام کشورها هستند؟ Euronews
اما منابعی آگاه در گفتوگو با یورونیوز، این موضوع را تایید کرده و گفتند این پرستار بر اثر فشار کاری سکته قلبی کرده است. پرستاران همچنین تقاضا دارند یک نشریه مخصوص آنها انتشار یابد تا بدین وسیله نوعی همبستگی نسبت به یکدیگر داشته باشند. جماعتی زحمتکش که هنوز مردم ایران رشادتها و ایثارگری های این یاران نظام سلامت در دوران دهشتناک و سخت شیوع کرونا را به خوبی در ذهن خود به خاطر سپرده و فداکاری های بی مانند آنان در تاریخ این سرزمین به مانند دوران دفاع مقدس به یادگار مانده است. تمامی حقوق این سایت برای آلتین سیستم محفوظ است و هر گونه سوءاستفاده از آن پیگرد قانونی دارد. اگر اطلاعات کافی در این مورد ندارید، به شما پیشنهاد میکنیم تا مقاله “ویزای کار انگلستان” را بخوانید.
از طرفی ایجاد شبکههای حرفهای با دیگر دانشجویان و اساتید از سراسر جهان میتواند به فرصتهای شغلی و پژوهشی جدید منجر شود. بسیاری از کشورها و دانشگاهها بورسیههای تحصیلی برای دانشجویان بین المللی ارائه میدهند. پرستاران میتوانند با دریافت این بورسیهها، هزینههای تحصیلی و زندگی خود را کاهش دهند و به راحتی در دورههای تحصیلی مورد نظر خود در کشوری دیگر شرکت کنند. فرایند اخذ ویزا و مجوز کار ممکن است مدت طولانی زمان لازم داشته باشد و از طرفی فراهم کردن تمامی مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا و مجوز کار میتواند دشوار باشد. در نظر داشته باشید که ممکن است یک سری تغییرات ناگهانی در قوانین مهاجرتی به وجود بیاید که فرایند مهاجرت را تحت تأثیر قرار دهد. امارات متحده عربی به دلیل داشتن سیستم بهداشتی پیشرفته، به یکی از مقاصد دوست داشتنی برای پرستاران بین المللی تبدیل شده است.
در چند سال گذشته شاهد افزایش شمار مهاجرت پرستاران به عمان به خصوص برای متقاضیان ایرانی بودهایم. بر اساس آمار منتشر شده از اداره مهاجرت کشور عمان در سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۰۰۰ پرستار برای کار در عمان به این کشور مهاجرت کردند. در این میان سهم کشورهای هند،پاکستان،فیلیپین،سریلانکا و ایران بیشتر از سایر کشورهای جهان بوده است. جالب است بدانید این آمار در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰۰۰ پرستار در سال بوده است و در کمتر از ۵ سال شاهد افزایش ۸۰ درصدی آمار مهاجرت پرستاران به عمان بودهایم. در ایران، درآمد رشته پرستاری بسته به عوامل مختلفی مانند سابقه کاری، تحصیلات و نوع بیمارستان (دولتی یا خصوصی) متفاوت است که در ادامه توضیح میدهیم.
برای داشتن درک درستی از مسیر مهاجرت یک پرستار ایرانی بهتر است در رابطه با آمار و ارقام مربوط به این حوزه اطلاعات کاملتری به شما بدهیم. شما میتوانید با شرکت در دوره کمک پرستاری آکادمی کاردانشو جز این افراد باشید. مجموعا ۳۷۱۹ پزشک عمومی متخصص، دندانپزشک، پرستار و ماما از کشورهای هند و فیلیپین به استخدام ایران درمیآیند. ۴۹ سال پیش در چنین روزی؛ ۱۷فروردین ۱۳۵۴ اولین گروه پزشکان هندی و فیلیپینی که به استخدام ایران درآمدهاند در نیمه دوم اردیبهشت وارد ایران میشوند. به گزارش سلامت نویس، پرستاران به عنوان پیشقراولان نظام سلامت و اولین گروه درمانی در خط مقدم درمان بیماران همواره نقش مهم و تاثیر گذاری در تامین سلامت افراد مختلف جامعه دارند. اکثر برنامههای کارشناسی ارشد نیاز به ارائه پایاننامه یا پروژه تحقیقاتی دارند.
حقوق بالای این شغل به دلیل تقاضای زیاد و اهمیت آن در سیستم سلامت آمریکا است. پرستاران در مناطق محروم اغلب به دلیل کمبود نیروی کار حقوق و مزایای بیشتری دریافت میکنند. بسته به برنامههای تشویقی دولت، این مزایا میتواند شامل افزایش حقوق پایه، پرداخت پاداش و ارائه امکاناتی مثل مسکن باشد. مقایسه دستمزد پرستاران در کشورهای مختلف میتواند به درک بهتر شرایط کاری و مزایای مالی در این حرفه کمک کند. در ادامه به بررسی دستمزد پرستاران در چند کشور مختلف پرداختهایم تا بتوانیم در تصمیم گیری به شما کمکی کرده باشیم.
این زن 42ساله، 16سال در ایران سابقه پرستاری دارد و بیش از دو سال است که به دانمارک مهاجرت کرده. با اینحال، هنوز موفق نشده در یکی از بیمارستانها برای گذراندن دوره ارزشیابی پذیرفته شود. سایت ایران استخدام در تاریخ ۱۳۹۱/۱/۱۰ راه اندازی شد و با تلاش گروهی و روزانه مدیران و نویسندگان خود در جهت تبدیل شدن به مرجع بروز آگهی های استخدامی گام برداشت. سعی همیشگی همکاران ما ارائه مطلوب و با کیفیت آگهی های استخدامی خدمت بازدیدکنندگان محترم این سایت بوده است. برنامههای کارشناسی ارشد میتواند شامل تخصصهای مختلفی مانند پرستاری بالینی، مدیریت پرستاری، پرستاری کودکان، پرستاری اورژانس و پرستاری سلامت جامعه باشد.معمولاً برنامههای کارشناسی ارشد بین 1 تا 2 سال به طول میانجامند.
مهاجرت پرستاران به استرالیا به دلیل نیاز مبرم این کشور به نیروی کار ماهر در بخش بهداشت و درمان و ارائه فرصتهای شغلی جذاب، همواره مورد توجه بوده است. استرالیا با سیستم بهداشت و درمان پیشرفته و کیفیت زندگی بالا، مقصدی مناسب برای پرستاران از سراسر جهان به شمار میآید. شرایط مهاجرت به عنوان پرستار به استرالیا شامل داشتن مدرک تحصیلی معتبر، تجربه کاری کافی و داشتن مهارتهای زبان انگلیسی است. در ابتدا با ارزیابی مدارک تحصیلی آغاز میشود و در ادامه با دادن چند مرحله آزمون در خارج از خاک کانادا و در داخل این کشور همراه است. متقاضیان کار در عمان به عنوان پرستار میبایست شرایط مهاجرت پرستاران به عنوان را احراز نمایند. اولین و مهمترین شرط اصلی برای کار به عنوان یک پرستار در عمان قبولی در آزمونهای پرومتریک و معادل سازی مدرک پرستاری در این کشور است.
البته ممکن است در مسیرهای مهاجرتی مختلف متقاضیان ملزم به ارائه برخی از مدارک دیگر نیز علاوه بر مدارک گفته شده باشند. کشور آلمان و وزارت بهداشت و همچنین اداره مهاجرت این کشور هیچ محدودیت سنی برای جذب پرستاران خارجی در مراحل مختلف این پروسه قائل نیستند. این یعنی پرستارانی که مدارک تحصیلی خود را از خارج از کشور آلمان دریافت کردند محدودیتی در معادل سازی مدارک پرستاری خود و همچنین برای درخواست ویزای کار در این کشور ندارند. البته لازم به ذکر است که در مراحل مربوط به پیدا کردن کارفرما در کشور آلمان هرچه سن متقاضی کمتر باشد شانس دریافت پیشنهاد شغلی و به تبع آن شانس مهاجرت موفق یک پرستار به آلمان یشتر میشود. یکی از مهمترین شروط پیش روی مهاجرت پرستاران به کانادا ارائه مدارک تحصیلی قابل تایید و معتبر در حوزه پرستاری به اداره مهاجرت این کشور است. اگرچه صرف داشتن مدرک پرستاری باعث معادل سازی آن در کشور کانادا نمیشود ولی شرط اولیه برای شروع فرایند معادل سازی مدارک پرستاری برای مهاجرت به کانادا ارائه ترجمه تایید شده مدارک پرستاری در ایران است.
قرار است یک سامانه به نام «بانک کار» برای پرستاران آماده شود تا بتوانند بدون درگیریهای اداری، به بیمارستانهای موردنظرشان درخواست گذراندن دوره ارزیابی بفرستند. هدف از ایجاد این سامانه به طور مشخص راحتتر کردن پروسه پیدا کردن شغل برای پرستاران ایرانی اعلام شده است. کار در این مراکز قرارداد ندارد و هیچ تضمینی برای اینکه ویزای آنها تمدید شود نیست.اما این تمام مشکل پرستاران ایرانی نیست. طبق گزارش ۲۰۲۴، آلمان و دانمارک در رتبهبندی حقوقی پرستارها، در جایگاه هفتم و سوم قرار دارند. پرستاران در آلمان از تسهیلاتی مانند دریافت هزینه تعطیلات سالانه و برنامه کاری منعطف و شناور برخوردارند.
در این بخش شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان را از منظرهای مختلف مورد ارزیابی قرار میدهیم. به طور کلی، دستمزد پرستاران در کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده، کانادا، آلمان، انگلستان و استرالیا بالاتر از کشورهای در حال توسعه مانند ترکیه و عمان است. علاوه بر این، کشورهای خلیج فارس مانند امارات و عمان به دلیل نیاز بالا به پرستاران و عدم وجود نیروی کار داخلی کافی، دستمزدهای نسبتاً خوبی ارائه میدهند. شاید شما هم در چند وقت گذشته به عنوان یک پرستار ابراز نگرانی دولتمردان ایران را از آمار مهاجرت پرستاران به خارج از کشور شنیده باشید. آمار و ارقام متفاوتی که هر یک گواه این موضوع هستند که پرستاران ایرانی شرایط کار مطلوبی برای ادامه فعالیت در ایران ندارند و ترجیح میدهند مسیر فعالیت حرفهای خود را در یک کشور دیگر سپری کنند. مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کارفرمایان برای استخدام اتباع زن بیگانه در کارهای خدماتی و نظافت منازل هشدار داد.
متوسط پرستار ثبت نام شده در آلمان حدود یورو (تقریبا دلار) در سال درآمد دارد. آلمان به دلیل اقتصاد قوی، استاندارد بالای زندگی و میراث فرهنگی غنی شناخته شده است، اما پرستاران ممکن است با چالش هایی مانند موانع زبانی و سیستم پیچیده مراقبت های بهداشتی روبرو شوند. طبق گزارش یکی از رسانههای دانمارک، سه پرستار از چهار پرستاری که برای کار در دانمارک درخواست میدهند، ایرانی هستند و هموطنان ما، بزرگترین گروه پرستاران خارجی در این کشور را تشکیل میدهند. در سال 2022، دانمارک 500درخواست مجوز کار از پرستاران ایرانی دریافت کرد که 75درصد کل درخواستهای دریافت شده از طرف پرستاران خارجی در دانمارک بود. همچنین در سال 2020، 80درصد از کل درخواستها مربوط به پرستاران ایرانی بوده است.
یک مرکز آمبولانس خصوصی در تهران جهت تکمیل کادر خود از واجدین شرایط زیر دعوت به همکاری می نماید. به این ترتیب که محلی برایشان در نظر گرفته شود تا کلیهی پرستاران هر چند وقت یک بار در این محل دور هم جمع شوند و حرفها و تجربیات خود را با یکدیگر مبادله کنند. ممکن است نیاز به هزینههای اضافی برای آموزشهای تکمیلی و تطبیق با استانداردهای محلی باشد. وباپلیکیشن یا PWA دیوار سرویسی است که نصب آن، استفاده از دیوار را بدون نیاز به دانلود اپلیکیشن و بهروزرسانی و تنها با کلیک روی آیکون آن فراهم میکند. در نسخهٔ وباپلیکیشن نیازی به دانلود و بهروزرسانی نیست و کاربران iOS و اندروید با دسترسی به آیکون اپلیکیشن در کنار سایر اپهای موبایل خود میتوانند از آن استفاده کنند.
در کنار رشدی که در آمار مهاجرت به کانادا در سه سال گذشته برای همه مشاغل شاهد بودهایم،رشد آمار مربوط به پرستارها به کانادا به علت کمبود نیروی کار در این کشور ، این رشته را به یکی از مهمترین رشتهها برای اداره مهاجرت کانادا تبدیل کرده است. همانطور که در جدول زیر قابل مشاهده است رخ مهاجرت پرستاران به کشور کانادا در سالهای منتهی به ۲۰۲۴ همواره در حال افزایش بوده است و در مقایسه با سال ۲۰۲۰ حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. سیستم مراقبت های بهداشتی نیوزلند به دلیل کیفیت بالا و نوآوری شناخته شده است که منجر به تقاضای زیادی برای پرستاران واجد شرایط شده است. متوسط پرستار ثبت نام شده در نیوزلند حدود دلار نیوزلند (تقریباً دلار) در سال درآمد دارد. نیوزلند به دلیل زیبایی طبیعی خیره کننده و فرصت های تفریحی در فضای باز مشهور است، اما بازار کار پرستاری می تواند کاملاً رقابتی باشد و پرستاران ممکن است با چالش هایی مانند رفت و آمد طولانی یا انزوا در مناطق روستایی مواجه شوند. مثلا بسیاری از آن ها در بخش غیر رسمی اقتصاد مشغول به کار هستند و از حقوق قانونی مانند قرارداد کاری و بیمه محروم می باشند.
یکی از دلایل آن، تفاوت های فرهنگی و زبانی است که مانع بزرگی در ایجاد ارتباطات موثر و یکپارچگی اجتماعی می باشد. یا مسائل حقوقی از قبیل مشکلات مربوط به اقامت، ازدواج و طلاق نیز بر پیچیدگی های زندگی این زنان اضافه کرده است. برخی از این زنان قربانی بهره کشی و سوء استفاده می شوند، به خصوص آن هایی که به صورت غیر قانونی وارد کشور ایران شده اند. این مشکلات، زندگی روزمره آن ها را دشوار و سخت کرده و نیازمند توجه بیشتر و ارائه حمایت های لازم از سوی نهادهای مربوطه است. در ایران، با وجود تلاشهای دولت برای افزایش حقوق پرستاران، فاصله قابل توجهی بین درآمد آنها و کشورهای توسعه یافته وجود دارد. با توجه به اهمیت پرستاری در حفظ سلامت جامعه، بهبود شرایط کاری و افزایش حقوق پرستاران در ایران میتواند به تقویت سیستم سلامت و کاهش مهاجرت نیروهای متخصص کمک کند.
در جدول زیر میتوانید تفاوت حقوق پرستاران در ایران با برخی کشورهای اروپایی را مشاهده کنید. درآمد پرستاران در کشورهایی با هزینه زندگی بالا، مانند انگلستان، استرالیا و سوئیس، به طور طبیعی بیشتر است تا افراد بتوانند هزینههای زندگی را پرداخت کنند. نظر همهی پرستاران این است که حقوق آنها برای یک نوبت کار ترمیم شود تا بتوانند فشار کار خود را کم کنند و در یک نوبت به معنای واقعی زحمت و تلاش خود را ارائه دهند. مراحل مورد نیاز برای پرستاران اینجا از طریق شخص متقاضی و یا از طریق موسسات کاریابی بین المللی و یا موسسات مهاجرتی صورت میپذیرد. در هر حال طی کردن مراحلی که در ادامه به آن اشاره میکنیم در هر دو روش الزامی است.
متقاضیان در این مرحله میبایست مدارک خود را با توجه به ایالت یا شهر مورد نظر خود به سازمان متولی بررسی مدارک پرستاری در آن منطقه ارسال نمایند. به تازگی دولت دانمارک با کشورهای فیلیپین و هند قراردادی بسته که باعث شده بیمارستانها دیگر آنچنان اقبالی به پرستاران ایرانی نشان ندهند. در این طرح جدید پرستاران هندی و فیلیپینی در کشور خودشان تمام آموزشهای لازم را میبینند و وقتی به دانمارک مهاجرت میکنند دیگر احتیاجی به گذراندن دورههای ارزیابی و دریافت مجوز را ندارند. به همین دلیل بیمارستانها ترجیح میدهند به جای شش ماه هزینه کردن روی پرستاران ایرانی، از هند و فیلیپین کمبود نیروی خود را جبران کنند. زنان فیلیپینی در ایران، معمولا با هدف جستجوی فرصت های شغلی بالاتر و بهتر شدن وضعیت اقتصادی خود مهاجرت می کنند.
پس از ورود به انگلستان، پرستاران میتوانند با شرکت در دورههای تکمیلی و آموزشهای حرفهای، دانش و مهارتهای خود را بهبود ببخشند و به مراتب بالاتری در حرفهی خود دست یابند. به طور کلی، مهاجرت پرستاران به انگلستان نه تنها فرصتی برای پیشرفت شغلی و تجربه زندگی در یک کشور توسعه یافته است، بلکه به بهبود سیستم بهداشت و درمان انگلستان نیز کمک شایانی میکند. در این مرحله از مهاجرت پرستاران به آلمان ، متقاضیان میبایست مراحل مورد نیاز برای انجام فرایند ارزیابی مدرک در کشور آلمان برای پرستاران را تهیه نمایند. از آنجا که آزادسازی مدارک برای برخی از فارغ التحصیلان فرایند پیچیده و زمانبری دارد توصیه میکنیم متقاضیان در همان گامهای ابتدایی برای تهیه این مدارک اقدام نمایند. و سپس صفر تا صد مهاجرت کاری پرستاران ایرانی به خارج از کشور را از مرحله معادل سازی مدرک تا کاریابی و دریافت اقامت در سایر کشورهای جهان را مورد ارزیابی قرار میدهیم. فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته پرستاری در فیلیپین ممکن است مسیر شغلی خود را در محیط های مختلف بیمارستانی و کلینیک های اجتماعی دنبال کنند.
اقبالی گفته بود به بانوان اتباع خارجی فیلیپینی یا کشورهای دیگر اجازه کار در ایران داده نمیشود و اگر در منازل مسکونی، زن به عنوان خدمه به کار گرفته شود طبق قانون با متخلفین برخورد و به مقام قضایی معرفی میشود. در طول سال چهارم برنامه تحصیلی رشته پرستاری در فیلیپین، دانش آموزان ملزم به شرکت در یک دوره آموزشی در محل کار (OJT) در محیط های مختلف بیمارستانی و کلینیک های اجتماعی هستند. معمولا دانشگاه ها از دانشجو میخواهند که گزارشی مکتوب در مورد وظایف، تجربیات یادگیری و ساعات ارائه شده، ارائه کنند. عملکرد کاری آنها نیز توسط مدیران فوری آنها ارزیابی شده و به هماهنگ کننده OJT مربوطه ارائه خواهد شد البته تعداد ساعات مورد نیاز ممکن است در هر دانشگاه متفاوت باشد. ایالات متحده تقاضای قوی و فزاینده ای برای پرستاران دارد که ناشی از پیری جمعیت و تاکید روزافزون بر مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه است. حقوق پرستاران در ایالات متحده یکی از بالاترین ها در جهان است و میانگین پرستاران ثبت نام شده حدود دلار در سال درآمد دارند.
برنامه پرستاری برای دادن دانش به دانشجویان در زمینه پیشگیری از بیماری، ارتقای سلامت و ارزیابی خطر طراحی شده است. در فیلیپین نیز بسیاری از افراد در جستجوی آموزش پرستاری هستند و برای این مورد در خواست های فراوانی در این کشور وجود دارد. برای بسیاری از افراد که قصد مهاجرت به کشور های نزدیک تر دارند می توانند برای تحصیل به فیلیپین مهاجرت کنند. در ادامه به بررسی سوالات کلی در خصوص مهاجرت به فیلیپین که توسط مشاورین موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت گردآوری شده است پرداخته خواهد شد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر کمبود پرستار در سراسر جهان وجود دارد و به همین دلیل، تحصیل پرستاری در فیلیپین بسیار جذاب شده است و فرصت های زیادی در انتظار افراد علاقمند است. اما برای گرفتن مجوز پرستاری چه چیزی لازم است؟ همه چیز بستگی به کشوری دارد که متقاضی می خواهد در آن تحصیل کند و مهارت های پرستاری خود را تمرین کند.
یکی دیگر از شرایط مهاجرت پرستاران ایرانی به کشور آلمان داشتن حداقل دو سال سابقه کار مرتبط در حوزه پرستاری و به صورت عملی است. این سوابق میبایست پس از دریافت مدرک تحصیلی صورت گرفته باشد و سوابق پیش از آن مورد قبول نخواهد بود. یکی دیگر از مهمترین شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان داشتن مدرک تحصیلی از مراکز آموزشی است که مورد تایید وزارت بهداشت کشور آلمان است. این بدان معناست که اگر متقاضی مدرک تحصیلی خود را از دانشگاهی دریافت کرده باشد که توسط وزارت علوم و بهداشت کشور آلمان مورد تایید قرار نگیرد،عملاً با چندین سال سابقه کار نیز قادر نخواهد بود به عنوان یک پرستار به آلمان مهاجرت کند. سیستم جهانی مراقبت های بهداشتی کانادا اشتغال پایدار و مزایای خوبی را برای پرستاران فراهم می کند. متوسط پرستار ثبت نام شده در کانادا حدود دلار در سال درآمد دارد، با پتانسیل دریافت حقوق بالاتر در زمینه های تخصصی یا نقش های رهبری.
ولی برای پرستارانی که قصد دارند با معادل سازی مدرک خود از طریق روشهای نیروی متخصص اقامت دائم به کشور کانادا را به دست آورند، یکی از فاکتورهای مورد بررسی اداره مهاجرت این کشور فاکتور سنی به شمار میرود. این یعنی در روشهای نیروی متخصص فدرال و استانی سن متقاضیان میتواند باعث افزایش شانس و یا کمتر شدن درصد موفقیت مهاجرت پرستاران به کانادا باشد. محدوده ایدهآل سنی برای مهاجرت از طریق نیروی متخصص برای پرستاران به کانادا بین ۳۰ تا ۴۰ سال است. میترا.ن یکی از پرستارانی است که از دریافت مجوز از دولت دانمارک ناامید شده و اگر ویزای کاری همسرش نبود او هم مانند بسیاری دیگر از پرستاران ایرانی از این کشور اخراج میشد. او توضیح میدهد که خود دولت دانمارک هم میداند که نقشهاش برای جذب پرستاران ایرانی به بن بست خورده است. دانمارک تا یک سال پیش آزمون زبان دانمارکی را برای پرستاران خارجی اجباری میدانست اما برای راحتتر کردن پروسه استخدام پرستاران، الزام ارائه مدرک زبان دانمارکی را برداشت.
روابط خوب کشور عمان با ایران باعث شده است تا الشهای مربوط به دریافت ویزا در کشور عمان برای متقاضیان مهاجرت پرستاران به عنوان بسیار کمتر است سایر کشورهای جهان باشد. همچنین، پرستاران باید ویزای کاری مناسبی دریافت کنند که معمولاً به صورت ویزای Tier 2 (General) صادر میشود. کارفرمایان انگلستانی معمولاً از طریق آژانسهای استخدامی و نمایشگاههای کاریابی بین المللی به دنبال جذب پرستاران ماهر هستند. سعی میکنیم در جدول زیر تمامی مراحل مربوط به مهاجرت پرستاران به کانادا از لحظه ارزیابی مدارک تا لحظه دریافت اقامت دائم را شرح دهیم. همان طور که می دانید، جمعیت سالمندان در کشور ایران بسیار زیاد شده که نیاز به مراقبت دارند.
با این حال، هزینه های زندگی در بسیاری از مناطق شهری می تواند بسیار بالا باشد و سیستم مراقبت های بهداشتی می تواند پیچیده باشد. علاوه بر این، ایالات متحده کمبود پرستاری قابل توجهی دارد که می تواند منجر به ساعات طولانی و سطوح استرس بالا برای برخی از پرستاران شود. گذشته از تسهیل شرایط کشورهای میزبان برای کادر درمان، شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایران، آنها را مانند دیگر گروهها، به مهاجرت چنان سوق داده که برخی از آن به عنوان «بحران» نام میبرند. آذرماه امسال سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرد که در ۸ ماه نخست سال، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از کادر درمان برای مهاجرت اقدام کردهاند. طبق آمار این سازمان، سال گذشته ۷ هزار پزشک، پرستار و عضو کادر درمان کشور برای مهاجرت اقدام کردهاند.
با ارائهی این قبیل فیلمها نظر مردم نسبت به پرستاران تغییر میکند و آن وقت است که والدین دخترهای جوان اجازه نمیدهند دخترانشان به پرستاری روی آورن. در محیط کار نیز پرستاران با مشکلاتی روبهرو هستند از جمله پارهای از پزشکان به خاطر اینکه دائم با پرستاران در ارتباط هستند تلافی همهی ناراحتیهای خودشان را سر پرستاران درمیآورند. اگرچه در خیابانهای اعیاننشین تهران، استخدام پرستار کودک خارجی، خیلی مد شده است. با اینحال پرستارهایی که از فیلیپین برای کار به ایران میآیند؛ معمولا رده اجتماعی بالایی در کشور خود ندارند؛ بنابراین شما با یک فرد ماهر و باتجربه سر و کار ندارید. همین موضوع و مهمتر اینکه حقوق قابل توجه پرداختی به پرستاران در کشورهای مختلف سبب شده تا پرستاران ایرانی علی رغم میل باطنی خود جلای وطن کرده و دست به مهاجرت بزنند. بر اساس آمار مختلف اعلامی از سوی محمد میرزابیگی، رئیس کل سابق سازمان نظام پرستاری روزانه ۵ تا ۶ پرستار و بر اساس آمار محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، سالانه ۲۵۰۰ پرستار چمدانهای مهاجرت خود را بسته و به خارج از کشور مهاجرت می کنند.
پرستاران در کانادا حقوقی مناسب همراه با مزایای شغلی قابل توجه دریافت میکنند. درآمد رشته پرستاری در کانادا سالانه بین ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار کانادا است که معادل ۴۵ تا ۶۰ هزار دلار آمریکا میشود. پرستاران در کانادا علاوه بر حقوق بالا، از بیمه سلامت، برنامههای بازنشستگی و پاداش برخوردارند. یافتن یک کارفرمای مناسب و دریافت پیشنهاد شغلی معتبر از چالشهای مهم مهاجرت پرستاران است؛ چرا که به دلیل تعداد زیاد متقاضیان، رقابت برای دریافت پیشنهاد شغلی بالا است. از طرفی کارفرمایان معمولاً به دنبال پرستارانی با مهارتها و تجربههای خاص هستند که ممکن است تطبیق یافتن با نیاز آن کارفرما دشوار باشد. آلمان یک سیستم مراقبت های بهداشتی قوی و با بودجه خوبی دارد که تقاضای زیادی برای پرستاران ایجاد کرده است.
استرالیا دارای یک سیستم مراقبت بهداشتی در حال رشد و مورد احترام است که منجر به تقاضای بالایی برای پرستاران واجد شرایط شده است. حقوق پرستاران ثبت نام شده در استرالیا به طور متوسط حدود دلار در سال است، با فرصت هایی برای دستمزد بالاتر در مناطق روستایی یا دورافتاده. استرالیا به دلیل محیط طبیعی زیبا و سبک زندگی در فضای باز شناخته شده است، اما هزینه زندگی می تواند بسیار بالا باشد، به خصوص در شهرهای بزرگ مانند سیدنی و ملبورن. هفت صبح| در روزهای اخیر، 60پرستار ایرانی که به امید کار و زندگی بهتر به دانمارک مهاجرت کرده بودند، روپوشهای سفید خود را به تن کردند و در اعتراض به بیکاری در میدان شهرداری کپنهاگن جمع شدند تا صدایشان شنیده شود. مثلا ایجاد فرصت های شغلی رسمی و حمایت از حقوق کارگران خانگی به خصوص زنان، باعث استقلال اقتصادی آن ها به مرور زمان می شود. یا ارائه دوره های آموزشی زبان فارسی و آشنایی با فرهنگ ایرانی نیز در سازگاری آن ها با محیط جدید تاثیرگذار است.
بسیاری از دانشگاههای بین المللی امکانات و فرصتهای پژوهشی پیشرفتهای دارند که میتواند به توسعه تحقیقات در زمینه پرستاری کمک کند. امکان انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر بین المللی نیز میتواند به اعتبار حرفهای و علمی پرستاران اضافه کند. به گفته آقای مهرزاد، برخلاف ایران، در آلمان هر فردی به میزان تلاش و کار، حقوق و احترام دریافت میکند. اردیبهشت امسال، محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران، اعلام کرد که ظرف یک ماه، سه پرستار بر اثر «سندروم کاروشی» (مرگ بر اثر کار زیاد)، جان خود را از دست دادهاند. اینها تنها نمونههای مرگ بر اثر کار زیاد نبودهاند، آخرین مورد پریا فتاحی، پرستار بیمارستان اهواز بود که هفته گذشته، حین کار جان داد.
به طور مثال برای مهاجرت به کانادا به عنوان پرستار خانگی به ۲۴ ماه سابقه کار نیاز است ولی در مسیرهای مربوط به اسکیلد ورکر نیروی متخصص متقاضی بر اساس سوابق کار خود امتیاز دریافت میکند و هرچه این سوابق بیشتر باشد امتیاز بیشتری دریافت میکند. سیستم مهاجرتی کشور کانادا یک سیستم پیچیده با قانونهای متفاوت و روشهای مختلف برای علاقمندان به این کشور است. سیستم مهاجرت از طریق نیروی متخصص فدرال و استانی در کنار برنامههای دیگر مهاجرتی به کانادا نظیر مهاجرت از طریق برنامه پرستار خانگی به کانادا و تجربه کانادایی روشهای محبوب پرستاران برای سفر به کشور کانادا محسوب میشوند. البته روشهایی نظیر تبدیل ویزای توریستی به ویزای کار برای پرستاران و همچنین روش ویزای تحصیلی برای متخصصین این حوزه نیز روشهایی هستند که در دو سال گذشته طرفداران خاص خود را پیدا کرده اند. سعی میکنیم در این بخش شرایط مهاجرت پرستاران به کانادا را از جوانب مختلف در این روشها مورد بررسی قرار دهیم.
آلمان به دلیل کمبود نیروی پرستاری، حقوق قابل توجهی به پرستاران ارائه میدهد. دولت آلمان برنامههایی برای جذب پرستاران مهاجر از سایر کشورها دارد که شامل آموزش زبان و کمک به زندگی در جامعه جدید میشود. برخی کشورها به دانشجویان بین المللی اجازه میدهند که در حین تحصیل کار کنند. این برنامهها به پرستاران کمک میکند تا ضمن کسب تجربه کاری در سیستمهای بهداشتی کشور مقصد، هزینههای زندگی و تحصیل خود را نیز تامین کنند. عمان را میتوان از حیث سادگی فرایند مهاجرت بهترین کشور عربی برای مهاجرت پرستاران دانست.
البته در مراحل بعدی یعنی دریافت مجوزهای کار به عنوان یک پرستار در مراکز بهداشت و درمان کشور آلمان برخی از متقاضیان نسبت به محل زندگی در آلمان ممکن است نیازمند ارائه C1 زبان آلمانی نیز باشد. اگرچه آمار مهاجرت به کانادا برای پرستاران شبیه آمار سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ نیست ولی در حال حاضر نیز کانادا یکی از پرطرفدارترین مقاصد برای پرستاران ایرانی به شمار میرود. در ادامه سعی میکنیم جوانب مربوط به مهاجرت پرستاران به کشور کانادا را مورد بررسی قرار دهیم. از دید دولت فیلیپین بازار کار رشته پرستاری در فیلیپین از حساسیت ویژه ای برخوردار بوده و این شغل به عنوان یکی از مشاغل پر مسئولیت محسوب می شود. شرایط کار برای متقاضیان خارجی و بین المللی که قصد ورود به بازار کار رشته پرستاری در فیلیپین را دارند در شرایط بسیار خوبی قرار دارد. کشور فیلیپین یکی از کشورهای جزیره ای در دنیا است، نیمی از این کشور پوشیده از جنگل می باشد.
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و سایر برنامههای تحصیلی میتواند مسیر مناسبی برای مهاجرت باشد. ادامه این مقاله را به بررسی روشهای مختلف مهاجرت تحصیلی پرستاران اختصاص میدهیم. پرستاران باید مدارک خود را توسط سازمانهای معتبر استرالیایی همچون ANMAC (Australian Nursing and Midwifery Accreditation Council) معادل سازی کنند و از AHPRA (Australian Health Practitioner Regulation Agency) مجوز دریافت کنند. پس از اخذ تأییدیهها و مجوزهای لازم، پرستاران میتوانند برای ویزای کاری یا اقامتی اقدام کرده و به عنوان بخشی از سیستم بهداشت و درمان پویا و پیشرفته استرالیا مشغول به کار شوند. آلمان نیز مانند سایر کشورهای جهان شرایط خاصی پیش روی پرستاران خارجی برای مهاجرت به این کشور به عنوان پیش نیاز ایجاد کرده است.
پرستاران، دیگر به دنبال شغل یا وعدههای بهبود و اصلاح وضعیت نیستند، آنها چمدان به دست آماده مهاجرتاند. عمان، امارات، آلمان، دانمارک یا هر کجا غیر از یکی از بیمارستانهای ایران را ترجیح میدهند. آخرین آمار مهاجرت پرستاران، سالانه ۲۵۰۰ پرستار است که پیشبینی میشود سال آینده دوبرابر شود. اما آمار حداقلی هم زنگ خطر خالی شدن بیمارستانها از پرستاران را به صدا درآورده است. در کشورهایی که با کمبود پرستار مواجه هستند، مانند آلمان، کانادا و استرالیا یا حتی ترکیه، معمولاً حقوق بالاتری به پرستاران پرداخت میشود. این افزایش حقوق به منظور جذب نیروی کار داخلی و خارجی و جبران کمبود نیرو انجام میشود.
با این حال به گفته او بیمارستانها با پرستاران مجوزدار هم قرارداد نبستهاند. در دانمارک که مقصد دیگر پرستاران است، آنها کیفیت بالای محیط کاری و زندگی را تجربه میکنند. در برخی از کشورها، فرصت زندگی بهتر برای پرستاران فراهم است و خدمات بهداشتی و رفاهی پیشرفتهای در اختیار آنها قرار میگیرد. این مدرک اثبات میکند که پرستار از دانش زبانی مورد نیاز برای برقراری ارتباط برخوردار است. البته لازم به ذکر است که برای سایر روشهای گفته شده نظیر روشهای تبدیل ویزای توریستی کانادا و ویزای تحصیلی و همچنین جاب آفر ، نگرانی زیادی بابت شرط سنی مهاجرت پرستاران به کانادا وجود ندارد. به گفته وی نیروی انتظامی نیز به این موضوع ورود کرده است و اتباع بیگانهای که از نظر روادید کار مشکل دارند را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارجاع میدهند.
کشور فیلیپین در جنوب شرقی آسیا قرار گرفته است و یکی از کشورهای ارزان در دنیا به شمار می آید. این نوشتار توسط کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت و در رابطه با شرایط بازار کار رشته پرستاری در فیلیپین نوشته شده است، اگر قصد ورود به بازار کار رشته پرستاری در فیلیپین را دارید تا پایان با ما همراه باشید. شرایط مهاجرت پرستاران به انگلستان مستلزم داشتن مدارک تحصیلی معتبر، تجربه کاری کافی و داشتن مهارتهای زبانی مناسب است. پرستاران بین المللی باید مدارک تحصیلی خود را معادلسازی کنند و از سازمان NMC (Nursing and Midwifery Council) تأییدیه دریافت کنند. این روند شامل ارزیابی مدارک تحصیلی، گذراندن آزمونهای تخصصی و زبان انگلیسی و ارائه مستندات کاری است. گرفتن تاییدیه تحصیلی برای مدارک ترجمه شده کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری و سپس ثبت نام آزمون پرومتریک جز اولین مراحل مهاجرت پرستاران به عمان محسوب میشود.
اگر متقاضی قصد دارد به عنوان یک دانشجوی بین المللی در فیلیپین در رشته پرستاری تحصیل کند، بخش مالی این روش باید یکی از اولویت های اصلی برای دانشجو باشد. در حال حاضر، اکثر دانشکده های پرستاری در فیلیپین شهریه ای بین 1000$ تا 2500$ (دلار) در سال دریافت می کنند. با این وجود، اکثر موسسات دولتی به طور متوسط شهریه سالانه 1000$ (دلار) دارند در حالی که موسسات خصوصی بیشتر از این رقم اما کمتر از 2500$ (دلار) هزینه می کنند. خدمات بهداشت ملی (NHS) در بریتانیا اشتغال پایدار و مزایای خوبی را برای پرستاران فراهم می کند. متوسط پرستار ثبت نام شده در انگلستان حدود پوند (تقریباً دلار) در سال درآمد دارد. بریتانیا به خاطر تاریخ غنی و جاذبههای فرهنگی خود شناخته شده است، اما پرستاران ممکن است با چالشهایی مانند ساعات کاری طولانی، سطح استرس بالا، و یک سیستم اداری پیچیده مواجه شوند.
طبیعی است که برای شرکت در این آزمونها تسلط به زبان انگلیسی (حداقل آیلتس پنج و نیم) و حداقل دو سال سابقه کار در بیمارستان یا مراکز درمانی در ایران جز لاینفک شرایط مهاجرت پرستاران به عمان خواهد بود. از اونجا که بیشتر دانشگاههای پزشکی ایران مورد تایید وزارت بهداشت عمان هستند پرستاران صرفاً با داشتن مدرک کارشناسی پرستاری امکان تایید مدرک تحصیلی در این کشور را خواهند داشت. علاوه بر آن هیچ محدوده سنی به عنوان شرط سنی مهاجرت پرستاران به عمان تعیین نگشته است. معمولا متقاضیان در دو مرحله پیش روی خود جهت مهاجرت به کشور کانادا در رشته پرستاری میبایست مدارک مورد نیاز هر مرحله را به سازمان پرستاری کشور کانادا و همچنین اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند. ولی به طور کلی مدارک الزامی جهت مهاجرت پرستاران به کانادا شامل مدارک تحصیلی و ریز نمرات،سوابق شغلی و مدارک مربوط به آن ، مدرک زبان و مدارک هویتی متقاضی است.
منبع