طرز تهیه شله مشهدی برای چهار نفر

شیشلیک با بهترین بخش گوشت گوسفند (راسته) تهیه می شود و در کشورهایی مانند آذربایجان و قفقاز هم غذایی معروف به شمار می آید. در طب سنتی هند، درمان ناراحتی های گوارشی از خواص مهم هل شمرده شده است. مهم ترین عامل در ایجاد طعم لذیذ این غذاست. آش ماستی در هر کجای مشهد به نوعی آماده می شود، به همین دلیل این آش خوشمزه در مشهد و سبزوار متفاوت است. شاید تا به حال نمی دانستید آش ماستی از غذاهای سنتی مشهد است. ۲. گوشت را هم به همراه پیاز خرد شده و مقداری نمک و فلفل و ۲ لیتر آب بگذارید تا خوب پخته شود و بعد آن را از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید.

۱ عدد جوز هندی رنده شده را روی این ترکیب بریزید، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری پودر دارچین اضافه کنید و اجازه دهید قابلمه به مدت ۳ ساعت روی شعله ملایم گاز بپزید تا حسابی جا بیفتد و غلیظ شود. مواد لازم برای 4 نفر گوشت گوسفندی: 500 گرم بلغور گندم: 1 لیوان برنج: یک دوم لیوان باقلا: یک دوم لیوان نخود: یک دوم لیوان لوبیا قرمز: یک دوم لیوان لوبیا سفید: یک دوم لیوان لوبیا چیتی: یک دوم لیوان عدس: یک دوم لیوان پیاز: 5 عدد روغن: 5 قاشق غذاخوری دارچین، نمک و فلفل: به مقدار لازم آش شله قلمکار مشهد یا شله مشهدی آشی فوق العاده خوشمزه و البته وقت گیر است که اغلب در نذریها و مراسمهای خاص محرم و صفر پخته میشود.

اگر به میزان کم این غذا را می پزید، از دم کنی بهره ببرید تا بخار آب به درون شله بازنشود، اما اگر در مقدار زیاد این غذا را درست می کنید، درب آن را بگذارید و چند عدد ذغال روی آن قرار دهید. همچنین در برخی از سنتها و آیینها مانند بارانخواهی یا شکرگذاری برداشت محصول کشاورزی مخصوصا در جنوب خراسان و سیستان مراسم بلغورپزان انجام میگرفته است. درآخر هم عسل یا شکر می زنید.

برای تهیه چنگالی کافی است روغن، نان خوردشده و بیات و عسل یا شکر داشته باشید. در برخی از شهرهای ایران مثل یاسوج و سیستان چنگالی دیده می شود. صرف نظر از نقش جوز هندی به عنوان ادویه در این غذا، جوز هندی منبع مفیدی از انواع ویتامین ها، آهن، روی، مس، کلسیم، اسیدهای آمینه، املاح معدنی و فلاونوئیدها است. بعد از پخت شله روغن را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت دیگر روی شعله بسیار ملایم گاز با دم کنی مثل برنج دم بکشد. بعد نیم ساعت آخر درش رو ببندید وبذارید اصطلاحاً دم بکشه. بعد از این که برنج هم نرم شد، حبوبات له شده را اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید